Goroma.net Rejser 5 tips til at leje en bil

5 tips til at leje en bil

carrental

Vi har samlet vores fem bedste tips omkring hvad der skal gøres, når du lejer en bil. Hvad enten du kommer til at leje en bil for en måned eller kun skal bruge bilen i en dag eller to, kan det være klogt at følge disse råd. De hjælper dig med at undgå pludselige ekstraomkostninger, særlige ubehagelige situationer og andet, der kan ødelægge det gode humør på ferien.

Sammenlign priser

Der findes for det meste flere forskellige biludlejningsfirmaer indenfor de fleste byer og området. To firmaer, der udlejer samme type bil opkræver muligvis forskellige priser. Derfor kan det være en god idé at sammenligne de forskellige firmaers tilbud, før du bestiller din bil. Det er noget, du selv kan gøre ved at sammenligne de viste priser på firmaernes hjemmesider eller ved at benytte dig af hjemmesider, der gør det for dig. Ved at gøre det vil du nemt kunne få et overblik over, hvem der tilbyder de mest hensigtsmæssige betingelser, og du vil samtidig undgå at skulle betale en meget høj pris for at leje en bil.

Undgå store ekstraudgifter

De fleste forsøger at holde udgifterne for en udlejet bil så lave som mulige. En god måde at spare penge på er ved at vælge en bil, der ikke tilbyder en masse forskellige funktioner. De færreste af os har behov for en bil, der rummer alt elektronisk udstyr. Hvis du har din egen GPS, eller kan benytte dig af GPS’en på din mobiltelefon, kan du egentlig bare leje en bil uden den funktion. Det kan hjælpe dig med at spare penge.

Bestil på forhånd

Det er en god idé at bestille en bil, før du rejser. Det kræver selvfølgelig, at du ved, hvornår og i hvor lang tid du vil få brug for bilen – noget som man ikke altid ved inden afrejse. Ved at forudbestille bilen kan du sikre, at du får den bil, du har behov for. Udover det kan du ved forudbestilling mindske risikoen for, at bilerne indenfor din prisklasse allerede er lejet ud, når du har brug for den. De fleste biludlejningsfirmaer har deres egne hjemmesider, hvor det er muligt at forudbestille. Denne funktion gør det også muligt for dig at tilføje andre krav som for eksempel et børnesæde. Vær opmærksom på at det kun er de færreste biludlejningsfirmaer, der har tilstrækkelige børnesæder, så hvis du har planer om at tage en baby med på turen, skal du under alle omstændigheder forudbestille bilen.

Husk den rigtige forsikring

Det er ikke alle, der er klar over, at deres almindelige rejseforsikring ikke dækker skader på en udlejet bil. I Danmark er du forpligtet til at have en ansvarsforsikring, hvis du overvejer at leje en bil i udlandet. Da du kan blive anset som værende ansvarlig for at have forvoldt skade på et andet køretøj, vil en ansvarsforsikring dække skaderne. Dine personlige skader dækkes af din rejseforsikring men udover det, er det en god idé at købe separate forsikringer. Mange biludlejningsfirmaer tilbyder et stort udvalg af forskellige forsikringspakker. Vælg eventuelle ekstra forsikringer med omhu, da ikke alle af dem er nødvendige.

En udlejningsbil for et lille beløb

For at finde en udlejningsbil for det mindst mulige beløb, kan du benytte dig af et par tricks. Vi har allerede nævnt prissammenligning, forudbestilling og hvordan du skal vælge din bil. Udover det kan du forsøge at forhandle om prisen. Det kan selvfølgelig bedst gøres, når du møder bilforhandleren. Du kan godt få noget ud af prisforhandlingen, hvis du for eksempel ønsker at starte perioden for biludlejningen med det samme – firmaet ville tjene flere penge selvom de gav dig rabat, end hvis bilen bare stod parkeret udenfor deres kontor. Et andet godt trick er at planlægge bilturen i en weekend. I de fleste tilfælde kan det være billigere at leje en bil ud i weekenden end i løbet af ugen. Vores sidste råd er, at det er bedst at afhente og indlevere bilen på det samme sted. Som regel vil det koste mindre, end hvis du indleverer bilen et andet sted, end hvor du hentede den.

Related Post